De milenii intregi, aurul este sinonim cu „valoarea” si „bogatia”, dovedindu-si perenitatea ca investitie, masura a frumusetii si aprecierii, precum si ca element de siguranta pentru viitor. Romania are o traditie indelungata in ceea ce priveste exploatarea zacamintelor de aur si o cultura - consolidata in timp- de apreciere si valorificare a obiectelor din aur (in general bijuterii si monede).
Compania Aurom Metal Investment si-a propus sa duca mai departe „cultul pentru aur”, catre investitiile in lingourile de aur; si, pentru ca promovam Romania si tot ceea ce este bun si romanesc, lingourile comercializate de Aurom Metal Investment poarta „pecetea” Monetariei Statului Roman, ca dovada a puritatii si autenticitatii acestora. Aurom Metal Investment este prima si singura companie din Romania care comercializeaza lingouri de aur certificate de Monetaria Statului.
Aurul ramane o constanta in timp in ceea ce priveste masurarea valorii si a bogatiei si trebuie sa se afle in atentia investitorilor si in viitor, dupa cum arata semnalele unor personalitati si companii celebre in domeniu: fondul Paulson & Co., controlat de miliardarul John Paulson, a acumulat o expunere de 3,62 miliarde de dolari pe aur, iar Soros Fund Management LLC si-a majorat detinerile de aur cu 49% in cel de-al treilea trimestru al anului curent 2012, in ipoteza unor noi cresteri ale pretului aurului.
Pentru investiile in aur putem vorbi despre orice sume- mici, mari sau foarte mari- important fiind orizontul de timp avut in vedere pentru obtinerea castigurilor, cele mai recomandate fiind termenele mediu si, respectiv, lung si foarte lung; lingourile de aur sunt privite inclusiv ca un bun vehicul pentru mostenirile lasate celor dragi.
De ce sa investesti in aur?
Valoarea aurului vine dintr-o combinatie unica de caracteristici, el fiind activul de ultim resort in caz de instabilitate si criza, metalul folosit in fabricarea bijuteriilor sau in industrie si, in acelasi timp, un veritabil instrument de investitii.
Din categoria metalelor pretioase de investitie aurul este cel mai popular, fiind accesibil atat investitorilor mici cat si mari. Interesant este ca, de-a lungul secolelor, cantitatea de aur exploatata raportata pe individ, a ramas aproximativ aceeasi. In timp ce exploatarea metalului galben s-a intensificat, populatia planetei a crescut considerabil, astfel ca, in prezent avem tot atata aur pe cap de locuitor ca si in antichitate. Probabil asa se explica motivul pentru care aurul si-a pastrat valoarea si nu s-a transformat intr-un simplu concept.
La nivel global oferta de aur continua sa creasca intr-un ritm mai lent decat cererea, fiind caracterizata de inelasticitate - este nevoie de aproximativ 10 ani pentru ca o mina de explorare de aur sa devina complet functionala. Media anuala a cererii de aur fizic in perioada 2007-2011, conform statisticilor World Gold Council, se situeaza la 3.923 tone, iar oferta medie anuala, in aceeasi perioada, a fost calculata la 3.855 tone anual. Diferenta cu care cererea depaseste oferta de pe piata este relativ mica, insa ea favorizeaza cresterea pretului aurului.
Aurul este lichiditate si, fata de alte active lichide, isi pastreaza capacitatea de a se aprecia in timp. Nu in ultimul rand, aurul este un activ liber, pentru ca nu depinde de capacitatea sau bunavointa de plata a niciunui stat. De-a lungul timpului, detinerea aurului s-a dovedit a fi cea mai buna metoda de conservare a valorii, acest metal pretios fiind inclus in categoria activelor cu risc scazut pe timp de criza.
Regulamentul detaliat al campaniei poate fi descarcat de aici.
Emilia Giurea 02 Ian 2021 Editează
Un nr de telefon că sînt și falsuri