Lipo-Flavonoid (alternativa Betaserc) este un supliment alimentar care a fost proiectat special pentru persoanele cu tinitus (acufene) si sindrom Meniere. Acesta ofera suport nutritional in conditii de siguranta pentru a imbunatati circualtia in urechea interna, si per total intreaga urechea. Produsul a fost folosit de catre medici, inca din anii 1960, si inca este in topul recomandarilor acestora. Atunci cand circulatia in urechea interna este imbunatatita, celulele microscopice de par responsabile de transmiterea impulsurilor electrice de sunet la creier raman flexibile si fluxul de fluide din interioriul canalelor urechii este usurat. (Amestecul fluidelor in ureche poate cauza sindromul Meniere; Lipo-Flavonoid ajuta la prevenirea acestui lucru.)
In al doilea rand, si cel mai important, ingredientele continute de Lipo-Flavonoid sunt sigure si 100% naturale. Lipo-Flavonoid contine glicozide eriodictiolide, bioflavonoide, vitamina B6 si B12 (complexul B), vitamina C, niacina, riboflavina, tiamina, colina, inozitol si acid pantotenic. Acestea sunt toate vitamine si nu medicamente prescrise. Glicozidele eriodictiolide reprezinta un extras din bioflavonoide citrice si a fost demonstrat ca ajuta la mentinerea sanatatii urechii interne si imbunatatirea microcirculatiei in interiorul urechii. Acesta sunt vitamine necesare zilnic, si a fost demonstrat in urma unor studii stiintifice ca sunt eficiente in pastrarea si imbunatatirea sanatatii.
Pe langa pastrarea starii generale de sanatate, Lipo-Flavonoid (alternativa Betaserc) ajuta la mentinerea sanatatii urechii interne si acest lucru va face mai putin sensibil la tinitus (acufene) si / sau reduce intensitatea zgomotelor (tiuit) in ureche. Cu cat urechea este mai sanatoasa, cu atat veti auzi mai bine.
Cum Functioneaza?
Lipo-Flavonoid contine glicozide eriodictiolide, bioflavonoide, vitamina B6 si B12 (complexul B), vitamina C, niacina, riboflavina, tiamina, colina, inozitol si acid pantotenic. Acestea sunt toate vitamine si nu medicamente prescrise. Glicozidele eriodictiolide reprezinta un extras din bioflavonoide citrice si a fost demonstrat ca ajuta la mentinerea sanatatii urechii interne si imbunatatirea microcirculatiei in interiorul urechii.
Ce este Tinitus (Acufene)?
Tinitus sau Acufene, un simptom al sindromului Meniere, reprezinta preceptia sunetelor in interiorul capului sau urechilor desi nu exista nicio sursa externa care sa le produca. Este un zgomot "subiectiv", deoarece numai persoana care sufera de aceasta conditie il poate auzi de fapt. Un individ cu tinitus va descrie adesea o senzatie de sunete, cum ar fi tiuitul, chiar daca nu este prezenta nicio sursa externa. Tiuitul in urechi este perceptia cea mai comuna a sunetelor, dar sunetul poate varia, in functie de individ, de la vibratii pulsatile si vajaieli, la bazait sau ciripit.
Intensitatea zgomotelor poate varia, de asemenea. Unele persoane acuza intensitati foarte mari ale zgomotelor, iar altele foarte mici. Nu este neobisnuit sa fie observate amandoua. In mod ironic, tinitusul poate aparea si la acei oameni care sunt complet surzi. Pentru unii, conditia este temporara, in timp ce altii sunt nevoiti sa auda aceste sunete toata viata. Aceste senzatii enervante pot intrerupe somnul, poate perturba concentrarea, si poate chiar face conversatiile obisnuite foarte dificile. Acesta poate provoca, de asemenea, restrangeri psihologice si poate influenta relatiile personale, in special in cazul unui membru al familiei, sot/sotie sau prieten care nu inteleg aceasta conditie.
De asemenea, se poate agrava treptat, lasand pe cel care sufera de aceasta conditie sa se simta neajutorat, in special datorita faptului ca este ceva greu de descris cuiva care nu se confrunta cu ea. Nici chiar medicii nu inteleg pe deplin cauza tinitusului sau tratamentul acestuia.
Cum pot sa fiu sigur ca am tinitus (acufene)?
Nu exista niciun test specific, numai un examen efectuat de catre medicul dumneavoastra poate exclude alte afectiuni grave care ar putea fi cauza acestei senzatii. Cereti medicului dumneavoastra sa va efectueze teste speciale pentru auz: electrocohleografie - un test pentru a inregistra activitatea electrica in urechea interna, precum si testul de vestibulometrie (de echilibru). De asemenea, intrebati medicul daca un RMN este necesar. Aceste teste sunt importante pentru a determina daca sindromul Meniere este cauza. Asigurati-va ca spuneti medicului dumneavoastra despre orice medicamente noi, suplimente pe baza de plante sau vitamine luati pentru a exclude o reactie adversa a unui medicament.
Ce este sindromul Meniere?
Sindromul Meniere (hidropsul endolimfatic) este, de obicei, caracterizat prin patru simptome:
- Episoadele de vertij sau ameteli.
- Pierderea auzului intr-un mod fluctuant si progresiv
- Tinitus (acufene) - tiuitul urechilor
- O senzatie de plentitudine sau presiune in ureche
- Sindromul Meniere ar trebui sa fie diagnosticat de un medic specialist.
Urechea interna este proiectata cu o serie de canale. Aceste canale separa fluide importante, cum ar fi endolimfa si perilimfa, si evita amestecul acestora. Cu toate acestea, atunci cand fluidele se amesteca, asa cum s-ar intampla daca ar exista o fisura intre aceste canale, celulele microscopice de par din urechea interna se intaresc, se pot indoi sau rupe. Aceste celule microscopice de par joaca un rol foarte important in auz si mentinerea echilibrului.
Cand sunt sanatoase, celulele de par se deplaseaza in functie de presiunea undelor de sunet care patrund in ureche. Miscarea declanaseaza un semnal catre creier, acesta interpretand impulsurie drept sunete. Cu toate acestea, cand celulele delicate de par sunt compromise, se deplaseaza la intamplare, intr-o permanenta stare de iritare. Acestea vor trimite impulsuri electrice la nivelul creierului, chiar daca nu este prezent niciun sunet, si sunt interpretate ca zgomote, chiar daca nu exista nicio sursa externa de zgomot.
Chiar si acum, nimeni nu este complet sigur cum se produc fisurile de canal. Cu toate acestea, deteriorarea firelor de par si a canalelor din urechea interna pot fi cauzate de:
- Pierderea auzului din cauza varstei. Acest proces, numit Presbycusis, incepe de obicei in jurul varstei de 60 de ani.
- Trauma: Deseori un rezultat al expunerii excesive la zgomot puternic pe o perioada lunga de timp. Drujbe si alte utilaje care emit zgomote puternice, muzica tare si armele sunt surse comune de pierdere a auzului.
- Crearea dopurilor de ceara in ureche.
- Infectii ale sinusurilor/urechilor.
- Boli cardiovasculare.
- Alti cercetatori cred ca sindromul Meniere este o denaturare a microcirculatiei din labirint (canalele din urechea interna), cauzata de productia unei enzime neuro-transmitatoare numita decarboxilaza histadinica.
Odata ce flexibilitatea celulelor de par este redusa, o persoana poate experimenta simptome de sindrom Meniere, cum ar fi senzatia de tiuit in urechi sau alte zgomote, pierderea auzului si pierderea echilibrului (vertij).
Cercetari pentru a descoperi cauza, continua inca. Oamenii de stiinta studiaza si in prezent diversi factori biologici si de mediu.
Administrare Produs - Dozare Recomandata
Adulti si copii de peste 12 ani sau mai in varsta: Pentru rezultate mai rapide, administrati 2 capsule de 3 ori pe zi, preferabil dupa o masa. Aceasta este doza utilizata in studiile clinice. Asteptati 2-3 luni pentru a observa o imbunatatire vizibila a starii dumneavoastra. Reduceti aportul de trei ori pe zi, pentru a putea mentine bunastarea auzului dumneavoastra.
Copii sub 12 ani: Consultati un medic specialist.
Barbu Ion 15 Mai 2020 Editează
O prostie! Nu recomand!