Recunostinta este emblema sufletelor nobile. Aesop
Minima Moralia reprezinta numele unui set de valori pe care s-a construit societatea de astazi, si anume: 'fundamental precum un pilon si cuprinzator precum universul'. Un pachet de valori pentru supravietuire morala si in acelasi timp, o dovada incontestabila a umanitatii.
De ce ar purta un vin, un asemenea nume; de ce o bucurie a simturilor ar fi impovarata de sarcina introspectiei? De ce ar avea nevoie cineva sa i se reaminteasca de asemenea principii nemuritoare, in timp ce savureaza un pahar de vin?
Pentru ca legatura dintre valori si vinuri este vesnica: vinul si moralitatea au parca, radacini comune.
Ce poate spori atentia mai bine decat un pahar de vin? Si ce mijloc este mai bun pentru imbunatatirea starii de spirit?
ONOARE, RESPECT, DEVOTAMENT, SPERATA, RECUNOSINTA si ONESTITATE- acestea sunt numele unor amestecuri speciale, maturate in stejar, asa cum numai maturiatea stie cum sa cizeleze un caracter.
De aceea, in timp ce va bucurati de tovarasia acestor vinuri cu caractere rafinate, reflectati asupra propriei umanitati- realizand ca natura si natura umana, in fond, nu sunt atat de diferite.
Recunoastere internationala:
Argint- Bourg, Franta, 2012 (Argint la Cittadelles du Vin)
Argint- San Francisco, SUA, 2012 (San Francisco International Wine Competition)
Bronz- Los Angeles, SUA, 2012, (Los Angeles International Wine and Spirits Competition)
Ì_
Tipul vinului: rosu, sec
Soiuri: Cabernet Sauvignon
Vintage: 2008
Organizarea podgoriei:
Domeniul dispune de 46 ha cu Cabernet Sauvignon, plantate la o densitate de 5 000 plante pe hectar. Orientarea plantelor este de la nord la sud, fiind situate pe un sol compus din argila si calcar, aflate pe un strat de calcar. Randamentul a fost de 8 to/ha.
Metoda de vinificare:
Strugurii au fost recoltati manual si au fost supusi macerarii si fermantarii (dupa metoda traditionala), urmate de 12 luni de invechire in butoaie noi din stejar francez.
Note de degustare:
Prima impresie este aceea a unui Cabernet foarte aspru: atac puternic, cu note pamantii de brusture. Aromele se dezvolta rapid, facandu-se simtite note de fructe rosii si negre, de padure, si gem sau dulceata de fructe verzi. Finish-ul este dominat de aromele de gem sau dulceata de zmeura, capsuni, coacze rosii, cirese amare, cu o usoara nota de iod si de fructe de padure rascoapte.
Temperatura de servire recomandata: 16- 18åÁC. Se recomanda ca sticla sa fie deschisa cu jumatate de ora inaintea servirii, iar vinul sa fie decantat. Posibilele depozite certifica interventia minimala realizata asupra vinului.
Alcool: 14%
Zahar rezidual: sub 2G/L
pH: 3,58
Aciditate: 5, 33 G/L (acid tartric)
.