
Curs formare profesionala calificare cofetar - patiser, nivel incepator, 27 februarie 2020 - 27 iulie 2020
Centrul de formare profesionala si orientare in cariera, Horeca School ofera de peste 8 ani cursuri de calificare si specializare in domeniul horeca. Pornind de la faptul ca diferenta o face calitatea, formarea profesionala a adultilor si tinerilor se face prin metode moderne de predare a cursurilor si prin introducerea in programele clasice de invatamant, bazate pe standardele ocupationale, a unor informatii, module si concepte folosite in tarile europene.
In aceasta meserie e nevoie de foarte multa atentie si rabdare. Aici totul se face masurat, trebuie sa respecti cantitatile trecute in reteta si sa fii foarte atent cu ce produse lucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti.
La Horeca School inveti in spatii dotate la nivelul scolilor europene, cu bancuri de lucru individuale unde toate temele cursului se realizeaza practic individual sau in grupe mici.
Laborator practica

Curs autorizat de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si se finalizeaza prin obtinerea unui certificat ( diploma) profesional de cofetar/patiser.
Este un program de 20 saptamani ce pune accent pe ateliere practice sustinute in laboratorul scolii, dar si in cadrul stagiilor de practica in laboratoarele unor locatii exclusiviste sub indrumarea unor pastry chefs profesionisti.
Cu un puternic accent pe orele practice, programul scolii noastre va va invata tehnicile esentiale, subliniind elemente cheie si metodele care va permit sa mergeti dincolo de retete si sa va creati propriile formule. Pana la sfarsitul programului, veti avea parte de tot, de la prajituri pana la paine clasica si deserturi elegante, veti invata bazele cofetariei moderne si veti avea ocazia sa puneti in practica totul in cadrul unui test final.
Horeca Culinary School ofera si posibilitatea unui internship in strainatate la finalizarea cursului.

Chefii care participa la cursul de cofetar sunt:
Pastry Chef Emilia Maxim
O tanara profesionista pasionata de cofetarie!
Ea a studiat cu ani in urma cofetaria in Romania la Horeca School, apoi a calatorit in colorata Italie pentru a lucra ca Pastry Chef alaturi de unii dintre cei mai buni chefi stelati ai Italiei de sud: Chef Paolo Cappuccio si Chef Felice Lo Basso.
Aici a studiat si aprofundat bazele cofetariei si patiseriei specializata in tehnica de lucru internationala dar si in cea italiana.
Curiozitatea, personalitatea analitica si spiritul critic au indemnat-o sa priveasca din perspectiva stiintifica tainele patiseriei pentru a-i extrage esenta si pentru a aduce acasa spiritul autentic italienesc prin dulciurile sale.

Pastry Chef Mircea Banu
Cu o solida experienta in domeniul cofetariei ca si Pastry Chef la Zexe cofeturi, Mircea Banu vine cu un concept propriu Desertologie - Fundamentals of pastry in cadrul programului de formare profesionala cofetar/patiser la Horeca School .
Absolvent al University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, blogger si proprietar la Desertologie, Mircea ne invata in stil propriu despre notiuni fundamentale in cofetarie modul practic si teoretic.
Dintre trainingurile si cursurile de specializare urmate, amintim:
2017 - Trainings la Stephan Glacier School, Bucharest;
2015 - titlul: Maestru in Arta Culinara (Master Chef in Culinary Arts), conform norme WACS 2012, „Management abilities”- S.N.S.P.A. Romania, Bucharest;
2008 - Training on Academy of Cuisine – Alma International – Italy cu Master Chef Iginio Massari and Master Chef Gualtiero Marchesi;
2008 - Training on HACCP- Academy of Cuisine – Alma International –Italy cu Giorgio Varisco;
2007-2008 - Management and French Cuisine on Willard Intercontinental-Washington DC;
2002 - Mediterranean Cuisine-Fabio’s Restaurant-Wien, Austria;
2002 - Experience exchange HLA Baden, Austrian Culinary School with Dietr Kranzl and Werner Matt;
1996 - Italian Cuisine – Primmi Della Classe, Camponeschi-Italian Restaurant;

Pastry Chef Ana Consulea
A reusit deja sa-si creeze un nume in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat patiseria in Franta si a obtinut o diploma extrem de pretioasa de la Scoala de Cofetari din Montbeliard.
Chef Ana Consulea este unul din Pastry Chefi care s-a implicat activ in formarea tinerilor care calca pragul scolii Horeca School si care vor sa parcurga pasii necesari pentru a ajunge Cofetar: „Ajutati tinerii sa intre in bransa!"
"Daca nu participam la educatie, nu avem dreptul sa dam vina pe altii pentru faptul ca mana de lucru tanara este nepregatita", spune Ana Consulea.
Ana Consulea a luat lectii de la unul dintre cei mai buni 100 de cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne si a cunoscut si alte nume mari ale cofetariei franceze, precum Pierre Herme (zeul macarons) sau Mickael Azouz.
"In urma experientei traite in Franta am realizat ca perfectiunea in acest domeniu exista si ca poate fi atinsa prin munca, pasiune, organizare si ingredient de calitate", spune Chef Ana Consulea.

Cursul este format atat din parte teoretica dar si practica in laboratorul scolii timp de 12 saptamani. Ultimile 8 saptamani sunt formate din internship de practica in locatii partenere dupa un program agreat de comun accord.
Orele de curs sunt de 2ori/saptamana (Luni si Marti) impartiti in doua grupe cu program de la 10.30-13.30 sau 16.30-19.30, alegerea grupelor fiind facuta de comun accord.
La finalul cursului, conform contractului de formare profesionala, participantul va sustine un examen scris si oral in prezenta unei comisii. Taxa de inscriere examen este 120 Ron. Nota de trecere este minim 6 iar in plus se va plati o taxa de eliberare certificat calificare bucatar in valoare de 30 Ron. In cazul in care participantul nu obtine minim nota 6, pentru sustinerea examenului, acesta va trebui sa se reinscrie la cursul organizat de Horeca School, replatind valoarea initiala a cursului. Sustinerea examenului va fi anuntata de catre Organizator pe perioada cursului.
Examenul de absolvire a cursului va fi sustinut in fata unei comisii de bucatari sefi.
Certificatul de calificare cofetar - patiser este autorizat de catre Ministerul muncii si Ministerul Educatiei.
Uniforma este obligatorie (Boneta, Tunica si Sort)
Conditie de acces: studii generale obligatorii( minim 10 clase).
Varsta de minim 18 ani.
Locatie: Bucuresti, Str. Latina nr 6 , Sector 2

Regulamentul detaliat al campaniei poate fi vizualizat aici.